- Blog -

Az egészségesnek hitt méreg

Összeesküvés elméletek sorozat
2017-04-22

Nemzedékek nőttek fel úgy, hogy valóban triviális, a legkisebbek által is ismert dolog volt az, hogy a tej táplálkozásunk egyik elengedhetetlen összetevője. Az anyukák literszám öntötték gyermekeikbe a tejet, mondván, hogy az nagyszerű kalciumbomba, vagyis aki sok tejet iszik, annak jóval erősebb lesz a csontozata. Ennél nagyobbat nem is tévedhettek volna, igaz, ez nem az ő hibájuk, hiszen mint mindenki más, aki nem volt tisztában a valódi tényekkel, csupán meg volt vezetve, be lett csapva…

Az úgynevezett gyári tej semmiféle kalciumot nem tartalmaz, ezért aztán egyáltalán nem járul hozzá a csontok erősítéséhez. Éppen ellenkezőleg! A nagy helyzet az, hogy ez az állati fehérjében gazdag anyag éppen hogy kivonja a kalciumot a csontokból! Mi ennek a következménye? Tartós tejfogyasztás esetén könnyen előfordulhat, hogy már gyermekkorban létrejöhet egy súlyos kalciumhiányos állapot, a csontok gyengévé, törékennyé válnak, sőt, akár kóros csontritkulás is kialakulhat! Ezekre a következtetésekre nem valamiféle tejgyűlölő szövetség jutott, hanem komoly tudományos vizsgálatok, amiket aztán a Harvardi Egyetem erre a feladatra verbuvált tudóscsoportja publikált egy tanulmány formájában.

Megdöbbentő lehet azt olvasni, hogy a tej többet árt gyermekeinknek, mint használ. Azonban nem csupán arról van szó, hogy innentől kezdve óvjuk csemetéinket – és persze saját magunkat is – a kereskedelmi forgalomban kapható tej fogyasztásától, mert könnyedén a csontjaink bánhatják egészségesnek hitt táplálkozási szokásainkat. A tej szabályos méregnek számít, ami a szervezetünkbe jutva számos, egyéb betegséget okozhat. Orvosok egy csoportja szerint a rendszeres tejfogyasztás olyan nagyszerű eredményekhez vezethet, mint a kóros vérszegénység, emésztési zavarok, asztma, prosztatarák, vagy a migrén. A kísérlet során éveken keresztül figyeltek meg embereket, akik egyáltalán nem fogyasztottak tejet, illetve egy másik csoportot, amely tagjai viszont rendszeres fogyasztóknak számítottak. A vizsgálatok kimutatták, hogy az utóbbi körbe tartozóknál jóval gyakoribbak az imént említett megbetegedések.

De miért éppen a kereskedelmi forgalomban kapható tej az, ami ilyen súlyos módon rombolja le a szervezetünket? A válasz roppant egyszerű: Azért, mert a feldolgozás során olyan mennyiségű egyéb szerekkel, hormon-készítményekkel turbózzák fel sokak kedvenc reggeli italát, amik így, egyfajta koktélt alkotva mindenféle hatással vannak testünkre, csak éppen jótékony módon nem. Az egyik ilyen rendkívül kedves kis kiegészítő a kazein, ami egyébként a legtöbb ragasztó egyik fontos alapanyaga. A kazein a bélrendszerünkben is úgy viselkedik, mint amikor rákenjük egy felületre ragasztóként. Ráragad a bélfalra, nem mellékesen emészthetetlen az emberi gyomor számára, és puszta jelenlétével képes blokkolni a tápanyagok felszívódását. Fontos, hogy tudják! Az összes, a boltokban kapható tejben van kazein, aminek révén ez az innivalónak titulált méreg lassú, de biztos munkával teszi tönkre a szervezetünket.

És ha már az emészthetetlenségnél tartunk… Mindenképpen meg kell említenünk egy politikailag kevésbé korrekt, ámbár igaz tényszerűséget, ami ismét csak gondolkodóba ejtheti a kedves tejfogyasztót. A helyzet ugyanis az, hogy az emberiség nagy része genetikus alapon alkalmatlan arra, hogy tejet fogyasszon. Az afro-amerikaiak, a latinok és ázsiaiak csaknem 90%-a esetében ugyanis hiányzik az a gén, ami lehetővé tenné a tejben található laktóz lebontását. Így ők hiába isznak tejet az egészség jegyében, ez az anyag nem tesz mást, csupán átáramlik a testükön, közben jól megterheli a gyomrot, majd szinte teljes egészében távozik. Nem csupán egy szükségtelen stressznek teszik ki a szervezetüket, de még pénz is adnak érte…

Hosszú évtizedek teltek el úgy, hogy a tudomány képviselői nem voltak képesek felfedezni azt az alapvető tényt, hogy a tej roppant káros az egészségre, főleg akkor, ha azt a ma ismert ipari módon állítják elő, mindenféle ragasztó-alapanyagokat, hormonokat és egyéb, kevésbé barátságos adalékokat keverve abba. Azonban mostanra szerencsére fordulni látszik a trend és egyre többen, egyre gyakrabban emelik fel szavukat a tudomány padsoraiból a kereskedelmi forgalomban kapható tejkészítmények fogyasztása ellenében.

A John Hopkins Kórház gyermekosztályának egykori vezetője, Dr. Frank Oski már könyvet is írt ebben a témában és világosan megfogalmazva mondja ki az igazságot. Szerinte a gyári tej rengeteg megbetegedésért felelős és valóságos bűn azt gyermekeknek adni. Meglátása szerint amennyiben hat évesnél fiatalabb gyermekekkel itatjuk ezt az anyagot, úgy számolhatunk olyan betegségek kialakulásával, mint a fülgyulladás, és a vashiányos vérszegénység. Egy másik szakember, Dr. Benjamin Spock szerint a rendszeres tejfogyasztás mindezeken felül még elősegítheti a cukorbetegség, illetve különböző allergiák kialakulását. Ő egyébként csak tehéntej-ragasztóként emlegette ezt az érthetetlen módon népszerű terméket… Dr. Robert Cohen tanulmányában kimutatta, hogy az utóbbi évtizedekben – vagyis amióta a termék propagálása úgy igazán elkezdődött – drámaian megnőtt az elsősorban asztmatikus megbetegedések száma, amik közül rengeteg végződött halálesettel! Cohen azt is megemlíti, hogy riasztó módon emelkedik az iskolákban a gyári tejből kotyvasztott egyéb termékek – margarin, sajt – fogyasztása, így a gyermekek fokozott veszélynek vannak kitéve.

Joggal merülhet fel a kérdés, miszerint ha a könnyen hozzáférhető, olcsó tej fogyasztása nem ajánlott, akkor vajon mivel helyettesíthetnénk kedvenc italunkat? Nos, a kérdés nem egyszerű, hiszen szinte csak jóval drágább pótlékok állnak rendelkezésre, amiknek beszerzése sem pofon egyszerű. A szakértők elsősorban a kókusztejet ajánlják, ami jóval egészségesebb a tehéntejnél. Egy másik alternatíva a rizstej, ami hazánkban még kevésbé hozzáférhető. Mások a kecsketejre esküsznek, főleg amikor a kisgyerekek táplálása kerül szóba, hiszen ez hasonlít a leginkább az anyatejhez. Amint látható, túl sok választásunk nincs, így inkább azt tanácsolnánk, hogy az eddigieknél jóval mértékletesebben, és csak tiszta, őstermelői forrásból szerezzük be ezt az innivalót. A gyári tejet azonban mindenképpen kerüljük!

Részlet az Összeesküvés-elméletek sorozat 6. „A globális egészségmaffia” című részéből

Megnézem a könyvet

<< < >> >
Ez a honlap sütiket használ. A sütik el­fo­ga­dá­sá­val kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Adatvédelmi nyi­latkozat: GDPR