- Blog -

Mi alakítjuk az életünket

Életmód
2021-12-08

Valószínűleg többször megtapasztaltad már az intuíciód erejét, mint azt gondolnád. Lehet, hogy nem voltál képes megnevezni, mert nem láttad, nem hallottad, és nem tudtad megérinteni.

Valószínűleg többször megtapasztaltad már az intuíciód erejét, mint azt gondolnád. Lehet, hogy nem voltál képes megnevezni, mert nem láttad, nem hallottad, és nem tudtad megérinteni. Vagy valami másnak vélted – talán olyan érzés volt, mint egy spontán sugallat, késztetés. Vagy egyfajta ösztönös tudás, mindenható bölcsesség, amelyről nem sejtetted, pontosan honnan is származik. Akárhogy is élted meg ezt az érzést, most készen állsz rá, hogy a magadévá tedd, és legfőbb útmutatóddá váljon ahhoz, hogy éld meg és hogyan irányítsd az életedet!

Tehát GRATULÁLOK! A változásnak ahhoz a jó kis pontjához érkeztél, amikor legbelül már tudod, hogy valami „több” is van odakinn. Ez az érzés a belső tudatosságoddal egyetemben azt sugallja, hogy sokkal erősebb vagy, mint azt te – vagy bárki más – gondolná, és több dolgot vagy képes felhasználni és irányítani, mint azt elhitették veled. Lehet, hogy már belefáradtál, frusztrál, hogy a sötétben bolyongsz, és hogy nem tudsz rájönni, miért. Erre pedig azt mondom neked, hogy HELYES! Ideje fejest ugranod, és megtanítanod magadnak (igen, magadnak, mert az intuíció benned létezik) valamit, ami minden szinten – legyen az érzelmi, mentális vagy fizikai –megváltoztathatja, és rendbe hozhatja az életedet.Mi alakítjuk az életünketTe vagy a saját leghatalmasabb szupererőd – ha egyvalamit elsajátítasz ebből a könyvből, akkor ez legyen az. Ez nem csak ütős szlogen, vagy Instagram poszt, ez az igazság. Az intuícióm azt sugallja, hogy azért vetted kézbe ezt a könyvet, mert kíváncsi vagy a saját belső erődre, a belső hangodra – az intuíciódra. Tehát készen állsz tanulni, felfedezni és fejlődni… kihozni magadból a legtöbbet!

Az a jó hír, hogy mint az intuícióval kapcsolatban mindig, most sincs okod aggódni, vagy várni a megfelelő tanárra, mert TE vagy a saját tanárod. Ez izgalmas hír, de ugyanakkor kicsit ijesztő is lehet, mert senki nem taníthatja meg neked, hogyan legyél önmagad. Persze terelgethetnek, de hadd mondjam el, hogy ebben az esetben te vagy a saját első számú vezetőd – ne felejtsd el, hogy az élet csak alakít minket, és megvan az erőnk hozzá, hogy új dolgokat tanuljunk, és elfelejtsük mindazt, ami visszatart minket a tanulástól és attól, hogy megbecsüljük a valódi önmagunkat.

Ha úgy érzed, most még nem állsz készen arra, hogy a lehető legteljesebb mértékben bíz önmagadban vagy szeresd magadat, ne aggódj. Ahhoz, hogy ekkora felelősséget vállalj magadra, szükséged van egy támogató kézre, és ez mind a folyamat része. Az intuíciód kiaknázásához meg kell tanulnod bízni önmagadban, ahhoz pedig, hogy megtanulj bízni önmagadban, meg kell tanulnod szeretni magadat.Hallgass az intuíciódra – melletted áll!Mi az az intuíció?Az intuíció a lélek térképe, a legmegbízhatóbb útmutatónk, és az igazság hangja. Az intuíció erőteljes új energia, amely átjárja a testünket és a lényünket, csendben terelgetve és vezetve minket. De gyakran úgy döntünk, hogy nem hallgatunk az intuíciónkra, vagy eltávolodunk attól, és hagyjuk, hogy a hangja elhaljon a modern élet, az egónk és a félelmeink zajában.

Mindennek ellenére mégis el-elkapjuk az intuíciónk visszhangját. Ez az a bizonyos halk, visszafogott mormolás, amely néha a saját hangodnak álcázva a füledbe suttog. A belső hangod, amelyben sosem tanultál meg igazán bízni, mert ezt nem tanítják az iskolában (pedig nagyon is kéne!). Egyfajta spontán sugallat – amikor összeszorul a gyomrod –, amit mintha azért varázsoltak volna oda, hogy elvezessen ahhoz, amire szükséged van, és távol tartson attól, amire nincs.Az intuíció a néma szuper-navigátorunkAz intuíciónk értelem, erő, energia, amely a mi testünket, annak érzékeit és izmait, és a mi elménket és hangunkat használja. Az intuíció nem csak a kiválasztott kevesek sajátja. Egytől egyig mindannyian intuitívak vagyunk, azonban a megérzések megértésének titkához meg kell tanulnod, mit jelent számodra az intuíció. Ehhez pedig összeköttetésbe kell kerülnöd azzal, beszélned kell hozzá, táplálnod és fejlesztened kell a kapcsolatotokat, akárcsak a barátságot, és akkor tűzön-vízen át a legerősebb támaszod lesz.

Az intuíciónk gyakran rejtve marad, amíg valami fájdalmas vagy ijesztő dolog nem kerül az utunkba, de abban a pillanatban hirtelen a semmiből feltűnően megnő a képességünk, hogy megértsük a hatalmát, és megfejtsük a nyelvét. Szinte szuperemberek leszünk, felszabadultak, erőtől duzzadóak, miközben az intuíciónk szerető karjába von minket, és segít átküzdenünk magunkat a krízisen.

Ez meglehetősen drámaian hangozhat, de az intuíciónk tényleg hajlamos rá, hogy krízishelyzet közepén mutassa meg a teljes erejét. Valószínűleg te is ilyen krízis közepette – amikor valami nem érződött helyénvalónak – hallottad vagy érezted először a legintenzívebben a hangját. Minél közelebb kerülsz a szakadék széléhez, annál hangosabban énekel, mert ilyenkor a legsürgetőbb, hogy felfigyelj rá. „Lépj vissza ettől a döntéstől, Emma, mert ez itt csak roooosszat hoz!”, és természetesen igaza van. Azután lustán a lábadhoz kucorodik, akárcsak a hűséges kutya. Talán azt is gondolod, hogy egyenesen elnyelte a semmi, ahonnan jött, egészen addig, amíg újra szükséged lesz rá, és akár hiszed, akár nem, újra ott lesz.

De akárcsak hűséges, szőrös társunk, minél több figyelmet fordítasz rá, minél inkább szereted, minél többet tanítod, annál erősebb lesz, és nem csak a rossz pillanatokban fog megóvni, amikor „túl közel merészkedsz a szakadék széléhez”, hanem ugyanakkora szeretettel és tisztelettel vezet majd, mint ahogy te az életed minden napján.

Ez olyan szuperszámítógép, amely türelmesen várja, hogy megtanuld használni, meghalld a hangját, és válaszolj neki; és az intuitív izmainkat ugyanúgy kell edzenünk, ahogy a hasizmunkra is ráfér egy-egy kiruccanás az edzőterembe.

De hogyan fejtsük meg, mit érzünk helyesnek, amikor annyi minden történik a modern életünkben? Hogyan tanuljunk meg bízni a megérzéseinkben, és hogyan kerüljünk összhangba a valódi önmagunkkal, és azzal, mire van szükségünk? Ha megtanulsz együttműködni az intuícióddal, azzal beforraszthatsz régi sebeket, és megbékélhetsz a jelennel, hogy új jövőt írhass magadnak.

Az iskolában megtanuljuk, hogy milyen összetett a gyönyörű emberi test működése – ott van az a rengeteg intelligens hálózat és szerkezet, amely növekszik, kijavítja, meggyógyítja magát anélkül, hogy az elménknek erre utasítania kéne. Olyan ez, mint a lélegzés – nem kell figyelmeztetnünk magunkat, hogy „beszív, kifúj”. Így működik az intuíciónk is – idővel nem kell majd minden nap leülnöd és kapcsolatba lépned azzal, hogy kérdéseket tegyél fel.Kapcsolatba lépés az univerzummal és az energiájávalAz intuíciónk nem csak bennünk rejlő erő, vagy mechanikus eszköz, mint a belső légzőfelszerelésünk. A megérzéseinknek magasabb rendű összekötő erejük van – összekapcsol az egyetemes energiával és fénnyel, amely körbe vesz minket és táplálja az életerőnket, mint amikor belélegezzük a Föld körülöttünk örvénylő atmoszféráját. Az intuíciónk messzebbre ér, mint az elménk vagy a testünk. Igazi szuper-összekötő, amely segít, hogy az energiánk és a fényünk szabadon áradhasson, és ezáltal kapcsolatba kerülhessünk és kommunikálhassunk az univerzum hatalmas energiájával –a magasabb rendű erővel, a szellemmel vagy istennel, nevezd, ahogy ismered. Az intuíció az igazság hangjának egyetemes tudásával létesít kapcsolatot, és útmutatást ad a saját legfőbb érdekünkben. Meggyógyíthatjuk az energiánkat, a fényünket, a fizikális, mentális és érzelmi testünket, hogy bevonzzuk mindazt, ami boldog, egészséges és gyógyító a számunkra.

Arra is felhasználhatjuk a megérzéseinket, hogy más emberi lényekkel, munkákkal, eseményekkel vagy helyekkel létesítsünk kapcsolatot, amelyek energiája rezonál velünk, és egy lépéssel még ennél is tovább mehetünk – arra is felhasználhatjuk ezt a szuper-összekötőt, hogy a saját vagy mások legfőbb érdekét bevonzzuk, vagy érvényre juttassuk , és ugyanígy elengedjük mindazt, ami visszatart minket.

Hagyd, hogy érezd az univerzum energiáját, a saját életerődet! Meg akarom tanítani neked, hogyan értheted meg, és léphetsz kapcsolatba azzal, hogy kényelmesen és biztonságban érezd magadat benne, bármi legyen is a személyes hited vagy meggyőződésed. Szeretek ugyanúgy gondolni erre a magasabb rendű erőre, mint ahogy az internetre tekintünk – nem láthatjuk, de körülvesz minket, és hatalmas tudást és fényt hozhat nekünk. Csakhogy ellentétben az internettel, ebben a magasabb rendű erőben gyakran nehezünkre esik hinni, ugyanúgy, ahogy nem bízunk a saját megérzéseinkben és energiáinkban sem.Hogyan segíthet neked az intuíció?A többségünknek gyerekkorunkban különleges kapcsolatunk volt az intuíciónkkal, amikor még kéz a kézben mertünk felfedezni azzal, együtt tanulni, és többet is hajlandóak voltunk meglátni annál, mint amit az emberi szemünk látni képes. Néhány ember ezt a gyermeki fantáziának tulajdonítja, de én azt mondom, hogy az életünk ezen pontján még mi is szuper-összekötők voltunk – határok nélküli nagy gondolkodók. De ahogy felnőttünk, egyszerűen elfelejtettük ezt az igazságot, és az ezt követő években a társadalmi beidegződések újfajta tanulási, gondolkodási és „ismereti” módot neveltek belénk.

Felnőttként megtanultuk, hogy szakértőket kell keresnünk, ha válaszokra van szükségünk, nem elég magunkhoz fordulnunk útmutatásért. Idővel a gyerekek szüntelen „De miért?”-jének helyét átvette a fásult „Csak.” elfogadása, ahogy megtanultuk, hogyan kövessük a társadalmi mintákat vagy valaki más egóját, hogy lerövidítsük az utat a „könnyű élet” felé. Azt pedig nem is sejtjük, mennyire befűtünk ezzel saját magunknak. S ami a legfontosabb, ez elhitette velünk, hogy nem bízhatunk saját magunkban, holott bíznunk kellene, és megbecsülni magunkat.

Gyerekként (hát nem csodás dolog az utólagos önkritika?) hallgatnom kellett volna a belső hangomra, amely azt mondta, hogy hűtsem le az egómat, és a saját szabályaim alapján alkossam meg a jövőmet, de egyetlen könyv sem volt az iskolakönyvtárban, sem útmutatás az órán, amely segített volna nekem ebben. Csak amikor betöltöttem a harmincat, jöttem rá, hogy a könyv, amelyre szükségem volt, nem keménykötéses példány, kényelmes kis tartalomjegyzékkel, hanem én vagyok a saját könyvem, tele információkkal, és a tanárom az intuícióm, aki olyan nyelvet beszél, amelyet nem tudtam, hogy meg kell értenem. Ez hát a tanulságom a számodra: hogy te vagy a saját tanárod az intuícióddal együtt, kéz a kézben.

Miért tanulj az intuíciódról? Képzeld csak el, hogy Spanyolországba akarsz utazni nyaralni, de amikor ott vagy, úgy érzed, hogy sokkal jobban ki tudtad volna élvezni a nyaralást, ha többet tudsz az ország hagyományairól, a kultúrájáról és a nyelvéről. Mennyivel tisztábban láttál volna mindent! Ugyanez a helyzet az intuícióval is – ez a néma nyelv, amelyet világszerte használnak, és amely lehetőséget biztosít számunkra, hogy új mélységében és új szögből tapasztalhassuk meg az életünket és a minket körülvevő világot. Nemcsak a nagy utazásainkat és életeseményeinket teszi sokkal termékenyebbé és kielégítőbbé, hanem a hétköznapjainkat is.

Az intuícióm megmentette az irhámat – többször és többféleképpen, mint azt fel tudom idézni. Segített kiszállni olyan kapcsolatokból, amelyek nem tettek jót nekem (és igen, ez enyhe kifejezés), amelyekben elveszítettem önmagamat, és figyelmen kívül hagytam az intuícióm és a szellemem intő jeleit – amíg egy nap az intuícióm és a szellemem gyomron nem vágott, hogy azonnal lépjek le.

Aztán megragadtam az intuícióm gyeplőjét (vagy inkább az ragadta meg az enyémet), és elkezdtem figyelni – ezúttal rendesen –, mit mondanak valójában az emberek, és mire van szükségük azon túl, amit a szavaikkal kifejeznek. Megtanultam nem magamra venni a dolgokat – megérteni, mi az enyém, és mi másoké (energetikailag és érzelmileg). Magabiztosabb lettem, és jobban kezdtem bízni az emberekben, magamban és a megérzéseimben, és minél jobban bíztam, annál közelebb kerültünk egymáshoz az intuíciómmal… és a karrieremmel is!

Ahogy fejlesztettem a kapcsolatomat az intuíciómmal, úgy lett egyre tisztább a kapcsolatom a vágyaimmal és a szükségleteimmel is. Az intuíciómat hívtam segítségül, hogy megkérdezzem, az adott étel rezonál-e velem, vagy fel fog fújni, rosszul fogom-e érezni magamat attól. Azután ezt a gyakorlatot kiterjesztettem arra, hogy mire van szükségem a barátságban – megkérdeztem, ki tölt fel, és mi szív le. Ami a kapcsolatokat illeti, megvizsgáltam az ajánlatot, és feltettem a kérdést, hogy jó-e ez nekem, nem csak elfogadtam, amit elém tettek, mint előtte már annyiszor.

Idővel, minél jobban elkötelezed magadat az intuíciód mellett, annál inkább a megfelelő energiával rendelkező, megfelelő embereket, és a neked megfelelő, a legfőbb érdekedet szolgáló megoldásokat fogod vonzani. Az élet egyszerűbb lesz, szabadabbnak és magabiztosabbnak fogod érezni magadat, és tisztábban fogod látni, mi az, ami nem szolgál téged, hogy minél előbb hátra hagyhasd, ha szükséges!

Egy pillanatot hadd szánjak arra, hogy elmondjam, ezeken a lapokon sokat emlegetem a „legfőbb érdeket”, ezért hadd magyarázzam el, mit is jelent ez. Először is, az életben mindig van egy skála, nem igaz? Például egy egytől tízig terjedő skálán milyen boldognak érzed magad most? Egy egytől tízig terjedő skálán mennyire érzed jól magad valamitől? Ez a legfontosabb skála, mert lehetünk jó helyzetben vagy jó kapcsolatban, de folyamatosan alkudozunk – lehet, hogy tízből négyen állunk, de elhitetjük magunkkal, hogy az valójában nyolc, és ezért elvetjük a lehetőségét annak, hogy a skála legmagasabb fokára hágjunk. Ennek hatásaként elhisszük, hogy boldogok vagyunk azzal, amink van, mert ennyit érdemlünk, és elkezdjük lealacsonyítani, olcsón adni magunkat. Amikor valamit a legfőbb érdekünk szerint teszünk, az nem azt jelenti, hogy az feltétlenül egyszerű lesz, csak azt, hogy ilyenkor a legmagasabb szinten törődünk magunkkal.

Emberi lényekként gyakran ragadunk az „akarás” szintjén. Ezzel nem azt mondom, ne kéne akarnod magadnak a legjobbat, de nagy különbség van aközött, hogy akarsz valamit, vagy szükséged van rá. Amikor megszabjuk, hogy bizonyos külsejű autót vagy partnert akarunk, akkor gyakran az ego szempontjából nézzük a dolgokat. Ilyenkor elutasíthatunk lehetőségeket vagy személyeket pusztán az alapján, hogy nem tűnnek vagy látszanak olyannak, amilyennek „akartuk” fejben. A legfőbb éned az a részed, amely összeköti az intuíciódat az univerzummal és a szellemmel. Ez az a részed, amely tudja, mi a legjobb neked, és arra fog törekedni, hogy a számodra legelőnyösebb eredményt hozza el (akkor is, ha emberi szemmel ezt még nem láthatod), és nem csak egy gyors elégtétel-kört kínál neked és az egódnak, ami olyan könnyen megy, ahogy jött.

Az intuíciónk segítségével irányításunk alá vonhatjuk a helyzeteket, kapcsolatokat és még a gondolatainkat is. Tisztánlátást és friss, egészséges nézőpontot nyújt. Az, hogy kézen fogva járok az intuíciómmal, megmutatta nekem, hogyan csendesítsem el az elmémet, nyugtassam le a szorongásomat és az aggályaimat – akkor is, amikor úgy érzem, hogy a világ felrobban körülöttem. De ahogy azt már mondtam, bár történnek rossz dolgok – az élet kemény leckéit nem lehet elkerülni –, azt megtanulhatjuk, hogyan forduljunk az intuíciónkhoz ezekben a nehéz időkben, és hogyan bízzunk az útmutatásában, hogy a segítségével megtalálhassuk a legjobb megoldást.

Részlet a „Az intuíció életformáló ereje” című könyvből. Kattints a teljes könyvért:

Megnézem a könyvet

<< < >> >
Ez a honlap sütiket használ. A sütik el­fo­ga­dá­sá­val kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Adatvédelmi nyi­latkozat: GDPR